DATA | DZIEŃ TYGODNIA | POTRAWA | SKŁADNIKI |
21.10 | PONIEDZIAŁEK | ZUPA Z SOCZEWICY NA WĘDZĄNCE 250 G | woda 42 %, ziemniaki 30 %, soczewica 10 %, żeberka 5%, marchew 6% , por 2%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, cebula, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
PIEROGI Z TRUSKAWKAMI I POLEWĄ JOGURTOWĄ 250 G | pierogi 80 % [ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól, kurkuma, nadzienie: truskawki (83%), cukier, skrobie modyfikowane], śmietana 18% (z mleka)19%, cukier 1% | ||
PORCJA BORÓWEK | |||
WODA Z CYTRYNĄ 150 ml | woda 98 %, cytryna 2% | ||
22.10 | WTOREK | ROSÓŁ Z KASZĄ KUSKUS NA MIĘSIE 250 G | woda 79%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, kasza kuskus 2%, por 1%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
UDKO KURCZAKA PIECZONE 170 G | udko pieczone 170 g, przyprawy | ||
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
SURÓWKA Z SELERA 80 G | seler 71,5%, jogurt naturalny 26%, rodzynki 2,5%, | ||
PORCJA BANANA | |||
KOMPOT OWOCOWY 150 ml | woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki] | ||
23.10 | ŚRODA | ZUPA KOPERKOWA NA MIĘSIE 250 ml | woda 39 %, ziemniaki 30 %, koperek 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, por 1%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony,lubczyk. |
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ 230 G | kapusta kiszona 55%, makaron łazanki (pszenica) 25% , kiełbasa wieprzowa 20%, przyprawy | ||
PORCJA ROSZPONKI | roszponka 100% | ||
HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | ||
24.10 | CZWARTEK | ZUPA ZIEMNIACZANA NA MIĘSIE 250 G | woda 42 %, ziemniaki 40 %, żeberka wędzone 5%, marchew 6%, por 1%, cebula 1 %, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
GULASZ WOŁOWY 140 G | wołowina 85%, cebula 10%, maka pszenna3%, olej rzepakowy 2%, przyprawy | ||
KASZA GRYCZANA 150 G | kasza gryczana 100% | ||
SURÓWKA Z BURACZKÓW 80 G | Buraki 98%, olej rzepakowy 2%, przyprawy | ||
PORCJA JABŁKA | |||
WODA 150 ml | woda 100% | ||
25.10 | PIĄTEK | ZUPA KREM Z MARCHEWKI NA MAŚLE Z PESTKAMI DYNI 250 G | woda 30 %, ziemniaki 25 %, marchew 33 %, masło 4% , Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
ŁOSOŚ PIECZONY 100G | łosoś 98%, przyprawy 2% | ||
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ 80 G | kapusta czerwona 60%, jabłka 30%, cebula 6%, olej 4%, przyprawy | ||
PORCJA GRUSZKI | |||
KOMPOT OWOCOWY 150 ml | woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki] |
" Uczymy się dla życia,
nie dla szkoły"
81-257 Gdynia
Ściegiennego 8