Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI
21.10 PONIEDZIAŁEK ZUPA Z SOCZEWICY NA WĘDZĄNCE 250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, soczewica 10 %, żeberka 5%, marchew 6% , por 2%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, cebula, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
PIEROGI Z TRUSKAWKAMI  I POLEWĄ JOGURTOWĄ 250 G pierogi 80 % [ciasto pierogowe: mąka pszenna, woda, błonnik pszenny, olej rzepakowy, sól, kurkuma, nadzienie: truskawki (83%), cukier, skrobie modyfikowane], śmietana 18% (z mleka)19%, cukier 1%
PORCJA BORÓWEK  
WODA Z CYTRYNĄ 150 ml woda 98 %, cytryna 2%
22.10 WTOREK ROSÓŁ Z KASZĄ KUSKUS NA MIĘSIE 250 G woda 79%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, kasza kuskus 2%, por 1%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%,  pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.  
UDKO KURCZAKA PIECZONE 170 G udko pieczone 170 g, przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
SURÓWKA Z SELERA 80 G seler 71,5%, jogurt naturalny 26%, rodzynki 2,5%, 
PORCJA BANANA  
KOMPOT OWOCOWY 150 ml woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki]
23.10 ŚRODA ZUPA KOPERKOWA NA MIĘSIE 250 ml woda 39 %, ziemniaki 30 %, koperek 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, por 1%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony,lubczyk.
ŁAZANKI Z KAPUSTĄ 230 G kapusta kiszona 55%, makaron łazanki (pszenica) 25% , kiełbasa wieprzowa 20%, przyprawy
   
   
PORCJA ROSZPONKI roszponka 100%
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
24.10 CZWARTEK ZUPA ZIEMNIACZANA NA MIĘSIE 250 G woda 42 %, ziemniaki 40 %, żeberka wędzone 5%, marchew 6%, por 1%, cebula 1 %, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
GULASZ WOŁOWY 140 G wołowina 85%, cebula 10%, maka pszenna3%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
KASZA GRYCZANA 150 G kasza gryczana 100%
SURÓWKA Z BURACZKÓW 80 G Buraki 98%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
PORCJA JABŁKA  
WODA 150 ml woda 100%
25.10 PIĄTEK ZUPA KREM Z MARCHEWKI NA MAŚLE Z PESTKAMI DYNI  250 G woda 30 %, ziemniaki 25 %, marchew 33 %, masło 4% , Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
ŁOSOŚ PIECZONY 100G łosoś 98%, przyprawy 2%
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ 80 G kapusta czerwona 60%, jabłka 30%, cebula 6%, olej 4%, przyprawy
PORCJA GRUSZKI  
KOMPOT OWOCOWY 150 ml woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki]
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2024-10-18 13:12:07
Ilość wyświetleń: 17158

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej