
| DATA | DZIEŃ TYGODNIA | POTRAWA | SKŁADNIKI |
| 27.10 | PONIEDZIAŁEK | ZUPA Z SOCZEWICY NA WĘDZONCE 250 G | woda 42 %, ziemniaki 30 %, soczewica 10 %, żeberka 5%, marchew 6% , por 2%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, cebula, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| MAKARON Z TWAROGIEM I POLEWĄ JOGURTOWĄ 200G | makaron kokardka 53% [maka z pszenicy Durum], twaróg półtłusty 25% [mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych], jogurt naturalny 20% [mleko, żywe kultury bakterii], cukier 2% | ||
| PORCJA BORÓWEK | |||
| HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | ||
| 28.10 | WTOREK | ZUPA KALAFIOROWA NA MIĘSIE 250 G | woda 39 %, ziemniaki 30 %, kalafior 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| KOTLET MIELONY 130 G | łopatka wieprzowa 70%, bułka tarta (mąka pszenna) 16%, jajko kurze 7%, cebula 7%, przyprawy | ||
| ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
| DYNIA PIECZONA 80G | dynia 99 %, masło 1%, przyprawy | ||
| KOMPOT OWOCOWY 150 ml | woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki] | ||
| 29.10 | ŚRODA | ZUPA KAPUŚNIAK Z KAPUSTY ŚWIEŻEJ NA MIĘSIE 250 G | woda 42 %, ziemniaki 30 %, kapusta 20%, żeberka 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, majeranek, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| INDYK Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU 150 G | pierś z indyka 62%,marchew 8%, kiełki fasoli 5%, pędy bambusa 5%,papryka 5%,por 5%, cebula, 3%,śmietana (30% z mleka) 3%, mąka z pszenicy 3%, czosnek 1%, koper nać 1%, przyprawy | ||
| RYŻ BRĄZOWY 150 G | ryż brązowy 100% | ||
| PORCJA RUKOLI | |||
| WODA 150 ml | woda 100% | ||
| 30.10 | CZWARTEK | ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM NA MIĘSIE 250 G | woda 76 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Makaron gniazda 5% [mąka makaronowa z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 9,1% (odpowiada proporcji 2 jaj na 1 kg mąki), woda], Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| KOTLET DEVOLAY 100 G | piersi kurczaka 64%, bułka tarta (mąka pszenna) 10%, jajko kurze 6%, masło 15%, koperek 5%, olej rzepakowy, przyprawy | ||
| ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
| MARCHEWKA Z GROSZKIEM 70 G | marchew 70%, groszek zielony 30% | ||
| WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM 150 ml | woda 97 %, cytryna 2%, miód 1% | ||
| 31.10 | PIĄTEK | ZUPA RYBNA PO WĘGIERSKU 250 G | woda 42 %, ziemniaki 30 %, pstrąg 15 %, marchew 6% , pomidory 2%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, por 1%, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| PLACKI ZIEMNIACZANE Z CUKREM 250 G | ziemniaki 80%, mąka [pszenna] 40%, olej rzepakowy 7%, jajko kurze3%, cukier 2% | ||
| PORCJA JABŁKA | |||
| HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% |

" Uczymy się dla życia,
nie dla szkoły"

81-257 Gdynia
Ściegiennego 8