Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI
16.12 PONIEDZIAŁEK ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE 250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, fasola 10 %,żeberka 5%, Marchew 6% ,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
MAKARON Z TRUSKAWKAMI I POLEWĄ JOGUTOWĄ 200 G makaron świderki 50% [maka z pszenicy Durum], truskawka mrożona 28% , jogurt naturalny 20% [mleko, żywe kultury bakterii], cukier 2%
PORCJA POMARAŃCZY  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
17.12 WTOREK ZUPA ŻUREK NA BIAŁEJ KIEŁBASIE 250 G woda 40 %, ziemniaki 30%, żurek zakwas  10 %, biała kiełbasa 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%,śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, majeranek, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 150 G łopatka wieprzowa 66%, koncentrat pomidorowy 8%, cebula 6%, pomidory, jajko kurze 6%, mąka (pszenica) 3%,  śmietana ( z mleka) 3%, przyprawy
KASZA PĘCZAK 150 G kasza pęczak 100%
SAŁATA LODOWA W ZIOŁACH 70 G sałata 99%, zioła 1%
PORCJA JABŁKA  
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM 150 ml  
18.12 ŚRODA ZUPA ZIEMNIACZANA NA MIĘSIE 250 G woda 42 %, ziemniaki 40 %, mięso z kurczaka bez skóry 5%, marchew 6%, por 1%, cebula 1 %, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
KOTLET DEVOLAY 120 G filet z piersi kurczaka 64%, masło 18%,, jajko kurze 8%, bułka tarta (mąka pszenna)10%, przyprawy
ZIEMNIAKI GOTOWANE Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
MARCHEW Z GROSZKIEM 70 G marchew 60%, groszek 40%
PORCJA BANANA  
KOMPOT OWOCOWY 150 ml woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki]
19.12 CZWARTEK ZUPA RYŻOWA NA MIĘSIE 250 G woda 79 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Ryż biały 2%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%,  koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.  
FILET Z DORSZA PO GRECKU 200 G dorsz 50%, pomidory 24%, marchew 15%, pietruszka korzeń 3%, seler 3%, por 3%,olej rzepakowy 2%,  przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
   
PORCJA RUKOLI  
WODA Z POMARAŃCZĄ 150 ml woda 97 %, pomarańcze 3%,
20.12 PIĄTEK ZUPA BARSZCZ CZERWONY NA MIĘSIE 250 ml woda 30 %, ziemniaki 30 %, buraki 20%,łopatka b/k 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
PIEROGI Z KAPUSTĄ I PIECZARKAMI 250 G mąka 50%, jajka 3%,  farsz z kapusty kiszonej i pieczarek 47%,  przyprawy
   
   
PORCJA MANDARYNKI  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2024-12-16 06:55:00
Ilość wyświetleń: 17724

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej