Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI
10.02 PONIEDZIAŁEK FASOLOWA 250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, fasola 10 %,żeberka 5%, Marchew 6% ,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
MAKARON Z TWAROGIEM I POLEWĄ JOGURTOWĄ 200G makaron kokardka 53% [maka z pszenicy Durum], twaróg półtłusty 25% [mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych], jogurt naturalny 20% [mleko, żywe kultury bakterii], cukier 2%
PORCJA BANANA  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
11.02 WTOREK ZUPA KRUPNIK NA MIĘSIE 250 ml woda 48 %, ziemniaki 30 %, mięso z kurczaka bez skóry g%, marchew 6%, kasza jęczmienna wiejska 4%,Por 2%, seler naciowy 2%, pietruszka korzeń 2%, seler korzeniowy 1%, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
PULPET W JARZYNACH 200 G łopatka 50%, włoszczyzna 30%, jajo kurze 5%, cebula 5%, mąka (z pszenicy) 2%, śmietanka 12% (z mleka) 2%, przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
SAŁĄTA ZE ŚMIETANĄ 80 G Sałata 64 %, Śmietana 18% (z mleka) 35%, cukier 1%, 
   
KOMPOT OWOCOWY 150 ml woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki]
12.02 ŚRODA BARSZCZ UKRAIŃSKI 250 ml woda 42 %, buraki 20%,ziemniaki 10 %, fasola 6 %, karkówka b/k 5%, Marchew 6%, kapusta świeża 4 %,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
PIEROGI Z MIĘSEM 250G mąka 50%, jajka 3%, przyprawy, mięso 47% 
   
   
PORCJA PAPRYKI CZERWONEJ  
WODA 150 ml  
13.02 CZWARTEK BROKUŁOWA 250 ml woda 39 %, ziemniaki 30 %, brokuł 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
BITKA WOŁOWA SOSIE WŁASNYM 120 G wołowina 84%, woda 12%, mąka 4 %, przyprawy
KASZA PĘCZAK 150 G kasza pęczak 100%
SURÓWKA Z BURACZKÓW 80 G Buraki 98%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
   
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM150 ml woda 97 %, cytryna 2%, miód 1%
14.02 PIĄTEK ZIEMNIACZANA 250 G woda 42 %, ziemniaki 40 %, żeberka wędzone 5%, marchew 6%, por 1%, cebula 1 %, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM, BROKUŁEM I ŻÓŁTYM SEREM 250 G makaron świderki 46% [maka pszenna pełnoziarnista], filet z łososia 24%, brokuł mrożony 20%, ser żółty 10% [z mleka], przyprawy
   
   
PORCJA RUKOLI  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2025-02-12 09:22:48
Ilość wyświetleń: 18263

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej