Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

           
   
     
     
 
 
       
         
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI    
29.09 PONIEDZIAŁEK ZUPA KRUPNIK NA MIĘSIE  250 ml woda 48 %, ziemniaki 30 %, mięso z kurczaka bez skóry g%, marchew 6%, kasza jęczmienna wiejska 4%,Por 2%, seler naciowy 2%, pietruszka korzeń 2%, seler korzeniowy 1%, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.    
OŁADKI Z CUKREM PUDREM 200 G mleko 28%, mąka [pszenna] 28%, olej 7%, jaja 4%, cukier 2,1%, cukier z wanilii 1%, cukier puder 2%, proszek do pieczenia 0,9%    
PORCJA KIWI      
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%    
30.09 WTOREK ZUPA WIEDEŃSKA NA MIĘSIE 250 G woda 79 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, kasza manna 2%, cebula 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, por, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.      
KOTLET DEVOLAY 100 G piersi kurczaka 64%, bułka tarta (mąka pszenna) 10%, jajko kurze 6%, masło 15%, koperek 5%, olej rzepakowy,  przyprawy    
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%    
SURÓWKA Z MARCHEWKI 80 G marchew 90 %, jabłko 8%, olej rzepakowy 2%, sok z cytryny    
       
WODA 150 ml woda 100 %    
01.10 ŚRODA ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM NA MIĘSIE 250 G woda 39 %, ziemniaki 30 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, jajko kurze 6%, szczaw 3 %, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.    
GULASZ Z INDYKA 140 G indyk 85%, cebula 10%, maka pszenna3%, olej rzepakowy 2%, przyprawy    
KASZA JĘCZMIENNA 150 G kasza gryczana 100%    
       
BURACZKi 80 G Buraki 98%, olej rzepakowy 2%, przyprawy    
KOMPOT OWOCOWY 150 ml woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki]    
02.10 CZWARTEK ZUPA KALAFIOROWA NA MIĘSIE  250 G woda 39 %, ziemniaki 30 %, kalafior 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.    
GRYCZANKI 100G łopatka wieprzowa 50%,kasza gryczana 30%,szczypiorek 5% bułka tarta (mąka pszenna) 10%, jajko kurze 7%, cebula 5%, przyprawy    
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%    
PORCJA OGÓRKA KISZONEGO      
       
WODA Z POMARAŃCZĄ 150 ml woda 97 %, pomarańcza 3%    
03.10 PIĄTEK ZUPA KREM DYNIOWO-MARCHWIOWY 250 G woda 29 %, ziemniaki 30 %, dynia 20 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.    
PSTRĄG PIECZONY 100G pstrąg 98%, przyprawy 2%    
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%    
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80 G Kapusta kiszona 60%, marchew 20%, jabłko12%, cebula 6%, olej rzepakowy 2%, przyprawy    
PORCJA WINOGRONA      
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%    
           
Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprz czarny, ziele angielskie, liśc laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka, pieprz ziołowy, sól morska o obniżonej zawartości sodu.    
Zgodnie z informacjami producenta mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy    
           
           
           
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2025-09-29 13:41:50
Ilość wyświetleń: 19986

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej