Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI
02.06 PONIEDZIAŁEK ZUPA Z SOCZEWICY NA WĘDZONCE 250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, soczewica 10 %, żeberka 5%, marchew 6% , por 2%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, cebula, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
MAKARON Z TWAROGIEM I POLEWĄ JOGURTOWĄ 200G makaron kokardka 53% [maka z pszenicy Durum], twaróg półtłusty 25% [mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych], jogurt naturalny 20% [mleko, żywe kultury bakterii], cukier 2%
PORCJA TRUSKAWEK  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
03.06 WTOREK ZUPA KAPUŚNIAK NA MIĘSIE 250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, kapusta 20%, żeberka 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, majeranek, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
FILET Z PIERSI KURCZKA PO PARYSKU 100G filet z piersi kurczaka 90%,  mąka [pszenna] 12%, olej rzepakowy, jajko kurze 8%,  przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
MIZERIA 80 G ogórek świeży 64 %, Śmietana 18% (z mleka) 35%, cukier 1%, 
   
KOMPOT OWOCOWY 150 ml woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki]
04.06 ŚRODA ZUPA RYŻANKA NA MIĘSIE 250 G woda 79 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Ryż biały 2%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%,  koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.  
ŁOSOŚ Z PIECA 100G łosoś 98%, przyprawy 2%
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
SURÓWKA Z KAPUSTY CZERWONEJ 80 G kapusta czerwona 60%, jabłka 30%, cebula 6%, olej 4%, przyprawy
PORCJA JABŁKA  
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM  150 ml woda 97 %, cytryna 2%, miód 1%
05.06 CZWARTEK KOPERKOWA 250 ml woda 39 %, ziemniaki 30 %, koperek 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, por 1%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony,lubczyk.
GULASZ WIEPRZOWY 140 G łopatka wieprzowa 85%, cebula 10%, maka pszenna3%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
KASZA GRYCZANA 150 G kasza gryczana 100%
SURÓWKA Z BURACZKÓW 80 G Buraki 98%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
   
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
06.06 PIĄTEK BROKUŁOWA 250 ml woda 39 %, ziemniaki 30 %, brokuł 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ I MASŁEM 250 G pierogi 71% [maka pszenna, twaróg naturalny 14,8 %: mleko, bakterie fermentacji mlekowej;  ziemniaki, woda, twaróg półtłusty mielony 7,7 %: mleko, żywe kultury  bakterii jogurtowych, cebula, jajka przyprawy]
   
PORCJA ARBUZA  
   
WODA 150 ml woda 100 %
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2025-05-30 11:17:33
Ilość wyświetleń: 19141

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej