
| DATA | DZIEŃ TYGODNIA | POTRAWA | SKŁADNIKI |
| 24.11 | PONIEDZIAŁEK | ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE 250 G | woda 42 %, ziemniaki 30 %, fasola 10 %,żeberka 5%, Marchew 6% ,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I POLEWĄ JOGURTOWĄ 300 g | mleko 32%, mąka [pszenna] 26%, twaróg śmietankowy [mleko, podpuszczka, bakteryjna kultura startowa] 17%, śmietana [z mlekaj] 16%, olej 4%, jaja 3 %, cukier 2%, | ||
| PORCJA WINOGRON | |||
| HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | ||
| 25.11 | WTOREK | ZUPA KAPUŚNIAK NA MIĘSIE 250 G | woda 42 %, ziemniaki 30 %, kapusta 20%, żeberka 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, majeranek, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| UDKO PIECZONE 170 G | udko pieczone 170 g, przyprawy | ||
| RYŻ BRĄZOWY 150 G | ryż brązowy 100% | ||
| MARCHEWKA Z GROSZKIEM 70 G | marchew 80%, groszek 20% | ||
| KOMPOT OWOCOWY 150 ml | woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki] | ||
| 26.11 | ŚRODA | SZCZAWIOWA Z JAJKIEM 250 G | woda 39 %, ziemniaki 30 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, jajko kurze 6%, szczaw 3 %, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| ZRAZY WIEPRZOWE 100G | schab wieprzowy 76%,ogórek kiszony 15%,olej rzepakowy 4%,sól 2%,zioła prowansalskie 1%,pieprz czarny 1%,papryka słodka 1% | ||
| ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
| SURÓWKA Z POMIDORÓW I MOZZARELLI 90 G | pomidory świeże 77%, mozzarella 16%, koperek 5%, olej rzepakowy 2%, przyprawy | ||
| PORCJA GRUSZKI | |||
| WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM 150 ml | woda 97 %, cytryna 2%, miód 1% | ||
| 27.11 | CZWARTEK | ZUPA BROKUŁOWA NA MIĘSIE 250 ml | woda 39 %, ziemniaki 30 %, brokuł 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| FASOLKA PO BRETOŃSKU 140 G | fasola sucha jaś 35%, kiełbasa (90% mięsa) 35%, koncentrat pomidorowy 12%, boczek wędzony 7%, cebula 7%, przyprawy | ||
| PIECZYWO MIESZANE | |||
| PORCJA ROSZPONKI | |||
| HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | ||
| 28.11 | PIĄTEK | ZUPA POMIDOROWO-PAPRYKOWA Z MAKARONEM 250 G | woda 63%,papryka świeża 6% koncentrat pomidorowy 8%, mięso z kurczaka bez skóry 5%, Marchew 5%,Makaron gniazda 5 % [mąka makaronowa z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 9,1% (odpowiada proporcji 2 jaj na 1 kg mąki), woda], Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| ŁOSOŚ SOSIE CYTRYNOWYM 100G | łosoś 98%, cytryny 2%, przyprawy | ||
| ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
| SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80 G | Kapusta kiszona 62%, marchew 30%, cebula 6%, olej rzepakowy 2%, przyprawy | ||
| WODA 150 ml | woda 100 % |

" Uczymy się dla życia,
nie dla szkoły"

81-257 Gdynia
Ściegiennego 8