Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

           
   
     
     
 
 
       
         
           
           
           
           
           
           
           
           
           
           
DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI    
12.11 ŚRODA ZUPA BARSZCZ CZERWONY NA MIĘSIE 250 ml woda 30 %, ziemniaki 30 %, buraki 20%,żeberka 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.    
PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ I MASŁEM 250 G pierogi 71% [maka pszenna, twaróg naturalny 14,8 %: mleko, bakterie fermentacji mlekowej;  ziemniaki, woda, twaróg półtłusty mielony 7,7 %: mleko, żywe kultury  bakterii jogurtowych, cebula, jajka przyprawy]    
       
PORCJA PAPRYKI ŚWIEŻEJ      
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%    
13.11 CZWARTEK ZUPA JARZYNOWA NA MIĘSIE 250 G woda 39 %, ziemniaki 30 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Fasolka szparagowa 5%, Kalafior 5%,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.    
PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM  130 G karkówka 94%, mąka pszenna 6%, przyprawy    
KASZA GRYCZANA 150 G kasza gryczana 100%    
PORCJA OGÓRKA KISZONEGO      
KOMPOT OWOCOWY 150 ml woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki]    
14.11 PIĄTEK ZUPA ROSÓŁ Z RYŻEM NA MIĘSIE 250 G woda 79 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Ryż biały 2%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%,  koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.      
FILET DORSZA PO GRECKU 200 G dorsz 50%, pomidory 24%, marchew 15%, pietruszka korzeń 3%, seler 3%, por 3%,olej rzepakowy 2%,  przyprawy    
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%    
       
PORCJA MANDARYNKI      
WODA 150 ml woda 100 %    
           
Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprz czarny, ziele angielskie, liśc laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka, pieprz ziołowy, sól morska o obniżonej zawartości sodu.    
Zgodnie z informacjami producenta mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy    
           
           
           
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2025-11-12 07:32:25
Ilość wyświetleń: 20343

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej