DATA | DZIEŃ TYGODNIA | POTRAWA | SKŁADNIKI |
31.03 | PONIEDZIAŁEK | ZUPA Z SOCZEWICY NA WĘDZONCE 250 G | woda 40 %, ziemniaki 30%, soczewica 10 %, żeberka 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%,śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, majeranek, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
PIEROGI Z MIĘSEM 250G | mąka 50%, jajka 3%, przyprawy, mięso 47% | ||
PORCJA OGÓRKA KISZONEGO | |||
HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | ||
01.04 | WTOREK | ZUPA KALAFIOROWA NA MIĘSIE 250 G | woda 39 %, ziemniaki 30 %, kalafior 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
FILET Z PIERSI KURCZKA PO PARYSKU 100G | filet z piersi kurczaka 90%, mąka [pszenna] 12%, olej rzepakowy, jajko kurze 8%, przyprawy | ||
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
SAŁĄTA ZE ŚMIETANĄ 80 G | Sałata 64 %, Śmietana 18% (z mleka) 35%, cukier 1%, | ||
PORCJA JABŁKA | |||
WODA 150 ml | woda 100% | ||
02.04 | ŚRODA | OGÓRKOWA NA MIĘSIE 250 G | woda 37 %, ziemniaki 30 %, ogórek kwaszony 12%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, cebula 2%, seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
GULASZ WOŁOWY 140 G | wołowina 85%, cebula 10%, maka pszenna3%, olej rzepakowy 2%, przyprawy | ||
KASZA GRYCZANA 150 G | kasza gryczana 100% | ||
SURÓWKA Z BURACZKÓW 80 G | Buraki 98%, olej rzepakowy 2%, przyprawy | ||
KOMPOT OWOCOWY 150 ml | woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki] | ||
03.04 | CZWARTEK | ZIEMNIACZANA 250 G | woda 42 %, ziemniaki 40 %, żeberka wędzone 5%, marchew 6%, por 1%, cebula 1 %, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
MAKARON Z PESTO BAZYLIOWYM 250 G | makaron świderki 50% [maka pszenna pełnoziarnista], bazylia świeża,24%, szpinak rozdrobniony 20%, ser parmezan 6% [z mleka], przyprawy | ||
PORCJA MELONA | |||
PORCJA PAPRYKI CZERWONEJ | |||
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM 150 ml | woda 97 %, cytryna 2%, miód 1% | ||
04.04 | PIĄTEK | POMIDOROWA Z RYŻEM 250 G | woda 68%, koncentrat pomidorowy 9%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Ryż biały 2%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
FILET Z DORSZA SMAŻONY 100G | dorsz 77%, bułka tarta (mąka pszenna) 11%, jajko kurze 8%, olej rzepakowy 4%, przyprawy | ||
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80 G | Kapusta kiszona 62%, marchew 30%, cebula 6%, olej rzepakowy 2%, przyprawy | ||
HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% |
" Uczymy się dla życia,
nie dla szkoły"
81-257 Gdynia
Ściegiennego 8