Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI
24.11 PONIEDZIAŁEK ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE 250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, fasola 10 %,żeberka 5%, Marchew 6% ,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
NALEŚNIKI Z TWAROGIEM I POLEWĄ JOGURTOWĄ 300 g mleko 32%, mąka [pszenna] 26%, twaróg śmietankowy [mleko, podpuszczka, bakteryjna kultura startowa] 17%, śmietana [z mlekaj] 16%, olej 4%, jaja 3 %, cukier 2%, 
PORCJA WINOGRON  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
25.11 WTOREK ZUPA KAPUŚNIAK NA MIĘSIE 250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, kapusta 20%, żeberka 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, majeranek, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
UDKO PIECZONE 170 G udko pieczone 170 g, przyprawy
RYŻ BRĄZOWY 150 G ryż brązowy 100%
MARCHEWKA Z GROSZKIEM 70 G marchew 80%, groszek 20%
   
KOMPOT OWOCOWY 150 ml woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki]
26.11 ŚRODA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM 250 G woda 39 %, ziemniaki 30 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, jajko kurze 6%, szczaw 3 %, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
ZRAZY WIEPRZOWE 100G schab wieprzowy 76%,ogórek kiszony 15%,olej rzepakowy 4%,sól 2%,zioła prowansalskie 1%,pieprz czarny 1%,papryka słodka 1%
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
SURÓWKA Z POMIDORÓW I MOZZARELLI 90 G pomidory świeże 77%, mozzarella 16%, koperek 5%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
PORCJA GRUSZKI  
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM  150 ml woda 97 %, cytryna 2%, miód 1%
27.11 CZWARTEK ZUPA BROKUŁOWA NA MIĘSIE 250 ml woda 39 %, ziemniaki 30 %, brokuł 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
FASOLKA PO BRETOŃSKU 140 G fasola sucha jaś 35%, kiełbasa (90% mięsa) 35%, koncentrat pomidorowy 12%, boczek wędzony 7%, cebula 7%, przyprawy
PIECZYWO MIESZANE  
   
PORCJA ROSZPONKI  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
28.11 PIĄTEK ZUPA POMIDOROWO-PAPRYKOWA Z MAKARONEM 250 G woda 63%,papryka świeża 6% koncentrat pomidorowy 8%, mięso z kurczaka bez skóry 5%, Marchew 5%,Makaron gniazda 5 % [mąka makaronowa z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 9,1% (odpowiada proporcji 2 jaj na 1 kg mąki), woda], Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.  
ŁOSOŚ SOSIE CYTRYNOWYM 100G łosoś 98%, cytryny 2%, przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80 G Kapusta kiszona 62%, marchew 30%, cebula 6%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
   
WODA 150 ml woda 100 %
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2025-11-21 13:48:47
Ilość wyświetleń: 20413

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej