Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI
31.03 PONIEDZIAŁEK ZUPA Z SOCZEWICY NA WĘDZONCE  250 G woda 40 %, ziemniaki 30%, soczewica  10 %, żeberka 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%,śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, majeranek, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
PIEROGI Z MIĘSEM 250G mąka 50%, jajka 3%, przyprawy, mięso 47% 
PORCJA OGÓRKA KISZONEGO  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
01.04 WTOREK ZUPA KALAFIOROWA NA MIĘSIE  250 G woda 39 %, ziemniaki 30 %, kalafior 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
FILET Z PIERSI KURCZKA PO PARYSKU 100G filet z piersi kurczaka 90%,  mąka [pszenna] 12%, olej rzepakowy, jajko kurze 8%,  przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
SAŁĄTA ZE ŚMIETANĄ 80 G Sałata 64 %, Śmietana 18% (z mleka) 35%, cukier 1%, 
PORCJA JABŁKA  
WODA 150 ml woda 100%
02.04 ŚRODA OGÓRKOWA NA MIĘSIE 250 G woda 37 %, ziemniaki 30 %, ogórek kwaszony 12%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, cebula 2%, seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
GULASZ WOŁOWY 140 G wołowina 85%, cebula 10%, maka pszenna3%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
KASZA GRYCZANA 150 G kasza gryczana 100%
SURÓWKA Z BURACZKÓW 80 G Buraki 98%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
   
KOMPOT OWOCOWY 150 ml woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki]
03.04 CZWARTEK ZIEMNIACZANA 250 G woda 42 %, ziemniaki 40 %, żeberka wędzone 5%, marchew 6%, por 1%, cebula 1 %, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
MAKARON Z PESTO BAZYLIOWYM 250 G makaron świderki 50% [maka pszenna pełnoziarnista], bazylia świeża,24%, szpinak rozdrobniony 20%, ser parmezan 6% [z mleka], przyprawy
   
PORCJA MELONA  
PORCJA PAPRYKI CZERWONEJ  
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM  150 ml woda 97 %, cytryna 2%, miód 1%
04.04 PIĄTEK POMIDOROWA Z RYŻEM 250 G woda 68%, koncentrat pomidorowy 9%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Ryż biały 2%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.  
FILET Z DORSZA  SMAŻONY 100G dorsz  77%, bułka tarta (mąka pszenna) 11%, jajko kurze 8%, olej rzepakowy 4%, przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80 G Kapusta kiszona 62%, marchew 30%, cebula 6%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
   
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2025-03-31 10:20:49
Ilość wyświetleń: 18649

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej