Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI
08.09 PONIEDZIAŁEK ZUPA BARSZCZ CZERWONY NA MIĘSIE 250 ml woda 30 %, ziemniaki 30 %, buraki 20%,żeberka 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
MAKARON Z TWAROGIEM I POLEWĄ JOGURTOWĄ 200G makaron kokardka 53% [maka z pszenicy Durum], twaróg półtłusty 25% [mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych], jogurt naturalny 20% [mleko, żywe kultury bakterii], cukier 2%
PORCJA BORÓWEK  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
09.09 WTOREK ZUPA SZCZAWIOWA Z JAJKIEM NA MIĘSIE 250 G woda 39 %, ziemniaki 30 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, jajko kurze 6%, szczaw 3 %, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
LECZO Z KIEŁBASKĄ 200 G kiełbasa starowiejska 40%[,cukinia 25%, papryka czerwona 7%,papryka zielona 7%, papryka żółta 7%,kukurydza 2%, pomidory świeże 7%, cebula 4%, olej 1%, przyprawy 
KASZA BULGUR 150 G kasza bulgur (z pszenicy durum)100%
   
PORCJA ARBUZA  
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM  150 ml woda 97 %, cytryna 2%, miód 1%
10.09 ŚRODA ROSÓŁ Z MAKARONEM 250 G woda 76 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Makaron gniazda 5% [mąka makaronowa z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 9,1% (odpowiada proporcji 2 jaj na 1 kg mąki), woda], Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%,  koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.  
PIERŚI KURCZAKA PO PARYSKU 120 G filet z piersi kurczaka 80%, olej rzepakowy, jajko kurze 8%, bułka tarta (mąka pszenna)12%, przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
FASOLKA SZPARAGOWA 80G 100% fasolka
   
KOMPOT ŚLIWKOWY 150 ml woda 70%, śliwki świeże 30%
11.09 CZWARTEK ZUPA KRUPNIK NA MIĘSIE 250 ml woda 48 %, ziemniaki 30 %, mięso z kurczaka bez skóry g%, marchew 6%, kasza jęczmienna wiejska 4%,Por 2%, seler naciowy 2%, pietruszka korzeń 2%, seler korzeniowy 1%, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
PIECZEŃ Z INDYKA W ZIOŁACH 130 G piersi indyka 92%, mąka pszenna 6%, zioła 2%, przyprawy
RYŻ BRĄZOWY 150 G ryż brązowy 100%
SURÓWKA Z MARCHEWKI 80 G marchew 95 %, olej rzepakowy 2,5%, sok z cytryny
   
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
12.09 PIĄTEK OGÓRKOWA NA MIĘSIE 250 G woda 37 %, ziemniaki 30 %, ogórek kwaszony 12%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, cebula 2%, seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
FILET Z DORSZA PO GRECKU 200 G dorsz 50%, pomidory 24%, marchew 15%, pietruszka korzeń 3%, seler 3%, por 3%,olej rzepakowy 2%,  przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
   
PORCJA RUKOLI  
WODA 150 ml woda 100 %
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2025-09-08 10:29:51
Ilość wyświetleń: 19626

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej