
|
|
||||||||||||||||||||||||
| DATA | DZIEŃ TYGODNIA | POTRAWA | SKŁADNIKI | |||||||||||||||||||||
| 12.11 | ŚRODA | ZUPA BARSZCZ CZERWONY NA MIĘSIE 250 ml | woda 30 %, ziemniaki 30 %, buraki 20%,żeberka 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. | |||||||||||||||||||||
| PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ I MASŁEM 250 G | pierogi 71% [maka pszenna, twaróg naturalny 14,8 %: mleko, bakterie fermentacji mlekowej; ziemniaki, woda, twaróg półtłusty mielony 7,7 %: mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych, cebula, jajka przyprawy] | |||||||||||||||||||||||
| PORCJA PAPRYKI ŚWIEŻEJ | ||||||||||||||||||||||||
| HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | |||||||||||||||||||||||
| 13.11 | CZWARTEK | ZUPA JARZYNOWA NA MIĘSIE 250 G | woda 39 %, ziemniaki 30 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Fasolka szparagowa 5%, Kalafior 5%,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. | |||||||||||||||||||||
| PIECZEŃ WIEPRZOWA W SOSIE WŁASNYM 130 G | karkówka 94%, mąka pszenna 6%, przyprawy | |||||||||||||||||||||||
| KASZA GRYCZANA 150 G | kasza gryczana 100% | |||||||||||||||||||||||
| PORCJA OGÓRKA KISZONEGO | ||||||||||||||||||||||||
| KOMPOT OWOCOWY 150 ml | woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki] | |||||||||||||||||||||||
| 14.11 | PIĄTEK | ZUPA ROSÓŁ Z RYŻEM NA MIĘSIE 250 G | woda 79 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Ryż biały 2%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. | |||||||||||||||||||||
| FILET DORSZA PO GRECKU 200 G | dorsz 50%, pomidory 24%, marchew 15%, pietruszka korzeń 3%, seler 3%, por 3%,olej rzepakowy 2%, przyprawy | |||||||||||||||||||||||
| ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | |||||||||||||||||||||||
| PORCJA MANDARYNKI | ||||||||||||||||||||||||
| WODA 150 ml | woda 100 % | |||||||||||||||||||||||
| Do przygotowania posiłków używamy przypraw: pieprz czarny, ziele angielskie, liśc laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, papryka czerwona słodka, pieprz ziołowy, sól morska o obniżonej zawartości sodu. | ||||||||||||||||||||||||
| Zgodnie z informacjami producenta mogą one zawierać śladowe ilości glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy | ||||||||||||||||||||||||

" Uczymy się dla życia,
nie dla szkoły"

81-257 Gdynia
Ściegiennego 8