
| DATA | DZIEŃ TYGODNIA | POTRAWA | SKŁADNIKI |
| 08.12 | PONIEDZIAŁEK | ZUPA Z SOCZEWICY NA WĘDZONCE 250 G | woda 42 %, ziemniaki 30 %, soczewica 10 %, żeberka 5%, marchew 6% , por 2%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, cebula, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| RACUCHY Z JABŁKIEM 180 g | mąka [pszenna] 47%,maślanka mrągowska 25%, olej 5%, jajko kurze 5%,drożdze 4%, cukier 10%, cukier puder 2%, cukier waniliowy 2% | ||
| HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | ||
| 09.12 | WTOREK | ZUPA KALAFIOROWA NA MIĘSIE 250 G | woda 39 %, ziemniaki 30 %, kalafior 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| FILET Z PIERSI KURCZKA PO PARYSKU 100G | filet z piersi kurczaka 90%, mąka [pszenna] 12%, olej rzepakowy, jajko kurze 8%, przyprawy | ||
| ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
| SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY 90 G | Kapusta biała 55%, Marchew 16%,jabłko 16%, cebula 5%, olej rzepakowy 5%, przyprawy | ||
| PORCJA JABŁKA | |||
| WODA Z POMARAŃCZĄ 150 ml | woda 98 %, pomarańcza 2% | ||
| 10.12 | ŚRODA | ZUPA KOPERKOWA NA MIĘSIE 250 ml | woda 39 %, ziemniaki 30 %, koperek 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, por 1%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony,lubczyk. |
| ŁAZANKI Z KAPUSTĄ KISZONĄ I KIEŁBASKĄ 230 G | kapusta kiszona 53%, makaron łazanki (pszenica) 26%, kiełbasa wieprzowa 21%, przyprawy | ||
| PORCJA POMARAŃCZY | |||
| KOMPOT OWOCOWY 150 ml | woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki] | ||
| 11.12 | CZWARTEK | ZUPA ROSÓŁ Z RYŻEM 250 G | woda 79 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Ryż biały 2%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| GOŁĄBKI W SOSIE POMIDOROWYM 250 G | kapusta 49%, łopatka wieprzowa 40 %, koncentrat pomidorowy 6%, ryż 3%, mąka pszenna 2%, przyprawy | ||
| ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
| PORCJA OGÓRKA KISZONEGO | |||
| WODA 150 ml | |||
| 12.12 | PIĄTEK | ZUPA MARCHWIANKA NA MIĘSIE 250 G | woda 35 %, ziemniaki 30 %, marchew 20 %, mięso z kurczaka bez skóry 6% Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
| ŁOSOŚ PIECZONY 100G | łosoś 98%, przyprawy 2% | ||
| ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
| KAPUSTA CZERWONA DUSZONA 80 g | kapusta czerwona 100%, przyprawy | ||
| HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% |

" Uczymy się dla życia,
nie dla szkoły"

81-257 Gdynia
Ściegiennego 8