DATA | DZIEŃ TYGODNIA | POTRAWA | SKŁADNIKI |
27.01 | PONIEDZIAŁEK | BARSZCZ UKRAIŃSKI 250 ml | woda 42 %, buraki 20%,ziemniaki 10 %, fasola 6 %, żeberka 5%, Marchew 6%, kapusta kiszona 4 %,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ I MASŁEM 250 G | pierogi 71% [maka pszenna, twaróg naturalny 14,8 %: mleko, bakterie fermentacji mlekowej; ziemniaki, woda, twaróg półtłusty mielony 7,7 %: mleko, żywe kultury bakterii jogurtowych, cebula, jajka przyprawy] | ||
PORCJA OGÓRKA ŚWIEŻEGO | |||
HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | ||
28.01 | WTOREK | ZIEMNIACZANA 250 G | woda 42 %, ziemniaki 40 %, żeberka wędzone 5%, marchew 6%, por 1%, cebula 1 %, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
GULASZ WIEPRZOWY PO MYŚLIWSKU 120 G | łopatka wieprzowa 55%,pieczarki 25%, ogórki kwaszone 12%, cebula 8 %, przyprawy | ||
KASZA GRYCZANA 150 G | kasza gryczana 100% | ||
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY 90 G | Kapusta biała 55%, Marchew 16%,jabłko 16%, cebula 5%, olej rzepakowy 5%, przyprawy | ||
PORCJA GRUSZKI | |||
KOMPOT OWOCOWY 150 ml | woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki] | ||
29.01 | ŚRODA | GROCHOWA 250 G | woda 42 %, ziemniaki 30 %, groch 10 %,żeberka 5%, marchew 6% ,por 1%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
OŁADKI Z CUKREM PUDREM 200 G | mleko 28%, mąka [pszenna] 28%, olej 7%, jaja 4%, cukier 2,1%, cukier z wanilii 1%, cukier puder 2%, proszek do pieczenia 0,9% | ||
PORCJA MELONA | |||
WODA 150 ml | |||
30.01 | CZWARTEK | ZUPA RYŻOWA NA MIĘSIE 250 G | woda 79 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Ryż biały 2%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 150 G | łopatka wieprzowa 66%, koncentrat pomidorowy 8%, cebula 6%, pomidory, jajko kurze 6%, mąka (pszenica) 3%, śmietana ( z mleka) 3%, przyprawy | ||
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
BROKUŁ GOTOWANY 80G | brokuł 98 %, masło 2%, przyprawy | ||
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM150 ml | woda 97 %, cytryna 2%, miód 1% | ||
31.01 | PIĄTEK | POMIDOROWA Z MAKARONEM 250 G | woda 65%, koncentrat pomidorowy 9%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Makaron ryżowy 5 % , Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
PALUSZKI RYBNE 150 G | filet z ryb białych 57% (mintaj, czarniak, morszczuk, minura), mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól, drożdże, przyprawy | ||
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80 G | Kapusta kiszona 62%, marchew 30%, cebula 6%, olej rzepakowy 2%, przyprawy | ||
PORCJA BANANA | |||
HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% |
" Uczymy się dla życia,
nie dla szkoły"
81-257 Gdynia
Ściegiennego 8