Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI
27.01 PONIEDZIAŁEK BARSZCZ UKRAIŃSKI 250 ml woda 42 %, buraki 20%,ziemniaki 10 %, fasola 6 %, żeberka 5%, Marchew 6%, kapusta kiszona 4 %,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
PIEROGI RUSKIE Z CEBULKĄ I MASŁEM 250 G pierogi 71% [maka pszenna, twaróg naturalny 14,8 %: mleko, bakterie fermentacji mlekowej;  ziemniaki, woda, twaróg półtłusty mielony 7,7 %: mleko, żywe kultury  bakterii jogurtowych, cebula, jajka przyprawy]
PORCJA OGÓRKA ŚWIEŻEGO  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
28.01 WTOREK ZIEMNIACZANA 250 G woda 42 %, ziemniaki 40 %, żeberka wędzone 5%, marchew 6%, por 1%, cebula 1 %, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
GULASZ WIEPRZOWY PO MYŚLIWSKU 120 G łopatka wieprzowa 55%,pieczarki 25%, ogórki kwaszone 12%, cebula 8 %, przyprawy
KASZA GRYCZANA 150 G kasza gryczana 100%
SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY 90 G Kapusta biała 55%, Marchew 16%,jabłko 16%, cebula 5%, olej rzepakowy 5%, przyprawy
PORCJA GRUSZKI  
KOMPOT OWOCOWY 150 ml woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki]
29.01 ŚRODA GROCHOWA 250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, groch 10 %,żeberka 5%, marchew 6% ,por 1%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
OŁADKI Z CUKREM PUDREM 200 G mleko 28%, mąka [pszenna] 28%, olej 7%, jaja 4%, cukier 2,1%, cukier z wanilii 1%, cukier puder 2%, proszek do pieczenia 0,9%
   
PORCJA MELONA  
WODA 150 ml  
30.01 CZWARTEK ZUPA  RYŻOWA NA MIĘSIE 250 G woda 79 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Ryż biały 2%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%,  koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.  
PULPETY W SOSIE POMIDOROWYM 150 G łopatka wieprzowa 66%, koncentrat pomidorowy 8%, cebula 6%, pomidory, jajko kurze 6%, mąka (pszenica) 3%,  śmietana ( z mleka) 3%, przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
BROKUŁ GOTOWANY  80G brokuł 98 %, masło 2%, przyprawy
   
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM150 ml woda 97 %, cytryna 2%, miód 1%
31.01 PIĄTEK POMIDOROWA Z MAKARONEM 250 G woda 65%, koncentrat pomidorowy 9%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Makaron ryżowy 5 % , Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.  
PALUSZKI RYBNE 150 G filet z ryb białych 57% (mintaj, czarniak, morszczuk, minura), mąka pszenna, woda, olej rzepakowy, sól, drożdże, przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80 G Kapusta kiszona 62%, marchew 30%, cebula 6%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
PORCJA BANANA  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2025-01-24 18:10:54
Ilość wyświetleń: 18014

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej