DATA | DZIEŃ TYGODNIA | POTRAWA | SKŁADNIKI |
20.01 | PONIEDZIAŁEK | ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE 250 G | woda 42 %, ziemniaki 30 %, fasola 10 %,żeberka 5%, Marchew 6% ,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
MAKARON Z TRUSKAWKAMI 200 G | makaron świderki 50% [maka z pszenicy Durum], truskawka mrożona 28% , jogurt naturalny 20% [mleko, żywe kultury bakterii], cukier 2% | ||
PORCJA MANDARYNKI | |||
HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | ||
21.01 | WTOREK | ZUPA KOPERKOWA NA MIĘSIE 250 ml | woda 39 %, ziemniaki 30 %, koperek 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, por 1%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony,lubczyk. |
PIECZEŃ WIEPRZOWA 130 G | karkówka wieprzowa 92%, mąka pszenna 6%, zioła 2%, przyprawy | ||
KASZA PĘCZAK 150 G | kasza pęczak 100% | ||
BURACZKI SASMAŻANE 80 G | Buraki 98%, olej rzepakowy 2%, przyprawy | ||
PORCJA BANANA | |||
WODA Z POMARAŃCZĄ 150 ml | woda 98 %, pomarańcze 2% | ||
22.01 | ŚRODA | ZUPA ŻUREK NA BIAŁEJ KIEŁBASIE250 G | woda 40 %, ziemniaki 30%, żurek zakwas 10 %, biała kiełbasa 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%,śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, majeranek, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
FILET Z PIERSI KURCZKA PO PARYSKU 100G | filet z piersi kurczaka 90%, mąka [pszenna] 12%, olej rzepakowy, jajko kurze 8%, przyprawy | ||
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
SURÓWKA Z MARCHEWKI 80 G | marchew 95 %, olej rzepakowy 2,5%, sok z cytryny | ||
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM 150 ml | woda 97 %, cytryna 2%, miód 1% | ||
23.01 | CZWARTEK | WIEDEŃSKA 250 G | woda 79 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, kasza manna 2%, cebula 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, por, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
POTRAWKA Z INDYKIEM I SZPINAKIEM 250 G | ryż brązowy 41%, filet z piersi indyka 25%, włoszczyzna[marchew,pietruszka,seler,por] 15%, szpinak 15%, cebula 4% | ||
PORCJA PAPRYKI ŚWIEŻEJ | |||
HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | ||
24.01 | PIĄTEK | ZUPA OGÓRKOWA NA MIĘSIE 250 G | woda 37 %, ziemniaki 30 %, ogórek kwaszony 12%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, cebula 2%, seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
ŁOSOŚ PIECZONY 100G | łosoś 98%, przyprawy 2% | ||
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
FASOLKA SZPARAGOWA 80G | 100% fasolka | ||
PORCJA MANDARYNKI | |||
WODA 150 ml | woda 100 % |
" Uczymy się dla życia,
nie dla szkoły"
81-257 Gdynia
Ściegiennego 8