DATA | DZIEŃ TYGODNIA | POTRAWA | SKŁADNIKI |
10.02 | PONIEDZIAŁEK | FASOLOWA 250 G | woda 42 %, ziemniaki 30 %, fasola 10 %,żeberka 5%, Marchew 6% ,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
MAKARON Z TWAROGIEM I POLEWĄ JOGURTOWĄ 200G | makaron kokardka 53% [maka z pszenicy Durum], twaróg półtłusty 25% [mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych], jogurt naturalny 20% [mleko, żywe kultury bakterii], cukier 2% | ||
PORCJA BANANA | |||
HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | ||
11.02 | WTOREK | ZUPA KRUPNIK NA MIĘSIE 250 ml | woda 48 %, ziemniaki 30 %, mięso z kurczaka bez skóry g%, marchew 6%, kasza jęczmienna wiejska 4%,Por 2%, seler naciowy 2%, pietruszka korzeń 2%, seler korzeniowy 1%, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
PULPET W JARZYNACH 200 G | łopatka 50%, włoszczyzna 30%, jajo kurze 5%, cebula 5%, mąka (z pszenicy) 2%, śmietanka 12% (z mleka) 2%, przyprawy | ||
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
SAŁĄTA ZE ŚMIETANĄ 80 G | Sałata 64 %, Śmietana 18% (z mleka) 35%, cukier 1%, | ||
KOMPOT OWOCOWY 150 ml | woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki] | ||
12.02 | ŚRODA | BARSZCZ UKRAIŃSKI 250 ml | woda 42 %, buraki 20%,ziemniaki 10 %, fasola 6 %, karkówka b/k 5%, Marchew 6%, kapusta świeża 4 %,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
PIEROGI Z MIĘSEM 250G | mąka 50%, jajka 3%, przyprawy, mięso 47% | ||
PORCJA PAPRYKI CZERWONEJ | |||
WODA 150 ml | |||
13.02 | CZWARTEK | BROKUŁOWA 250 ml | woda 39 %, ziemniaki 30 %, brokuł 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
BITKA WOŁOWA SOSIE WŁASNYM 120 G | wołowina 84%, woda 12%, mąka 4 %, przyprawy | ||
KASZA PĘCZAK 150 G | kasza pęczak 100% | ||
SURÓWKA Z BURACZKÓW 80 G | Buraki 98%, olej rzepakowy 2%, przyprawy | ||
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM150 ml | woda 97 %, cytryna 2%, miód 1% | ||
14.02 | PIĄTEK | ZIEMNIACZANA 250 G | woda 42 %, ziemniaki 40 %, żeberka wędzone 5%, marchew 6%, por 1%, cebula 1 %, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
MAKARON ZAPIEKANY Z ŁOSOSIEM, BROKUŁEM I ŻÓŁTYM SEREM 250 G | makaron świderki 46% [maka pszenna pełnoziarnista], filet z łososia 24%, brokuł mrożony 20%, ser żółty 10% [z mleka], przyprawy | ||
PORCJA RUKOLI | |||
HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% |
" Uczymy się dla życia,
nie dla szkoły"
81-257 Gdynia
Ściegiennego 8