Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI
20.01 PONIEDZIAŁEK ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE  250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, fasola 10 %,żeberka 5%, Marchew 6% ,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
MAKARON Z TRUSKAWKAMI  200 G makaron świderki 50% [maka z pszenicy Durum], truskawka mrożona 28% , jogurt naturalny 20% [mleko, żywe kultury bakterii], cukier 2%
PORCJA MANDARYNKI  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
21.01 WTOREK ZUPA KOPERKOWA NA MIĘSIE 250 ml woda 39 %, ziemniaki 30 %, koperek 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, por 1%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony,lubczyk.
PIECZEŃ WIEPRZOWA 130 G karkówka wieprzowa 92%, mąka pszenna 6%, zioła 2%, przyprawy
KASZA PĘCZAK  150 G kasza pęczak 100%
BURACZKI SASMAŻANE  80 G Buraki 98%, olej rzepakowy 2%, przyprawy
PORCJA BANANA  
WODA Z POMARAŃCZĄ  150 ml woda 98 %, pomarańcze 2%
22.01 ŚRODA ZUPA ŻUREK NA BIAŁEJ KIEŁBASIE250 G woda 40 %, ziemniaki 30%, żurek zakwas  10 %, biała kiełbasa 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%,śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, majeranek, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
FILET Z PIERSI KURCZKA PO PARYSKU 100G filet z piersi kurczaka 90%,  mąka [pszenna] 12%, olej rzepakowy, jajko kurze 8%,  przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
SURÓWKA Z MARCHEWKI 80 G marchew 95 %, olej rzepakowy 2,5%, sok z cytryny
   
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM  150 ml woda 97 %, cytryna 2%, miód 1%
23.01 CZWARTEK WIEDEŃSKA 250 G woda 79 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, kasza manna 2%, cebula 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, por, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.  
POTRAWKA Z INDYKIEM I SZPINAKIEM 250 G ryż brązowy 41%, filet z piersi indyka 25%, włoszczyzna[marchew,pietruszka,seler,por] 15%, szpinak 15%, cebula 4%
   
   
PORCJA PAPRYKI ŚWIEŻEJ  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
24.01 PIĄTEK ZUPA OGÓRKOWA NA MIĘSIE 250 G woda 37 %, ziemniaki 30 %, ogórek kwaszony 12%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, marchew 6%, cebula 2%, seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
ŁOSOŚ PIECZONY 100G łosoś 98%, przyprawy 2%
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
FASOLKA SZPARAGOWA 80G 100% fasolka
PORCJA MANDARYNKI  
WODA 150 ml woda 100 %
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2025-01-20 08:03:06
Ilość wyświetleń: 17982

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej