Opcje widoku
Ikona powiększania tekstu
Powiększ tekst
Ikona pomniejszania tekstu
Pomniejsz tekst
Ikona zmiany kontrastu
Kontrast
Ikona podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Odnośnik do Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Resetowanie ustawień
Reset

Jadłospis

DATA DZIEŃ TYGODNIA POTRAWA SKŁADNIKI
27.10 PONIEDZIAŁEK ZUPA Z SOCZEWICY NA WĘDZONCE  250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, soczewica 10 %, żeberka 5%, marchew 6% , por 2%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, cebula, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
MAKARON Z TWAROGIEM I POLEWĄ JOGURTOWĄ 200G makaron kokardka 53% [maka z pszenicy Durum], twaróg półtłusty 25% [mleko pasteryzowane, kultury bakterii mlekowych], jogurt naturalny 20% [mleko, żywe kultury bakterii], cukier 2%
PORCJA BORÓWEK  
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
28.10 WTOREK ZUPA KALAFIOROWA NA MIĘSIE 250 G woda 39 %, ziemniaki 30 %, kalafior 10 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
KOTLET MIELONY 130 G łopatka wieprzowa 70%, bułka tarta (mąka pszenna) 16%, jajko kurze 7%, cebula 7%, przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
DYNIA PIECZONA  80G dynia 99 %, masło 1%, przyprawy
   
KOMPOT OWOCOWY 150 ml woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki]
29.10 ŚRODA ZUPA KAPUŚNIAK Z KAPUSTY ŚWIEŻEJ NA MIĘSIE 250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, kapusta 20%, żeberka 5%, Marchew 6%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, majeranek, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
INDYK Z WARZYWAMI PO CHIŃSKU 150 G pierś z indyka 62%,marchew 8%, kiełki fasoli 5%, pędy bambusa 5%,papryka 5%,por 5%, cebula, 3%,śmietana (30% z mleka) 3%, mąka z pszenicy 3%,  czosnek 1%, koper nać 1%, przyprawy
RYŻ BRĄZOWY 150 G ryż brązowy 100%
   
PORCJA RUKOLI  
WODA   150 ml woda 100%
30.10 CZWARTEK ZUPA ROSÓŁ Z MAKARONEM NA MIĘSIE 250 G woda 76 %, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Makaron gniazda 5% [mąka makaronowa z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 9,1% (odpowiada proporcji 2 jaj na 1 kg mąki), woda], Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%,  koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.  
KOTLET DEVOLAY 100 G piersi kurczaka 64%, bułka tarta (mąka pszenna) 10%, jajko kurze 6%, masło 15%, koperek 5%, olej rzepakowy,  przyprawy
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1%
MARCHEWKA Z GROSZKIEM  70 G marchew 70%, groszek zielony 30%
   
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM  150 ml woda 97 %, cytryna 2%, miód 1%
31.10 PIĄTEK ZUPA RYBNA PO WĘGIERSKU 250 G woda 42 %, ziemniaki 30 %, pstrąg 15 %, marchew 6% , pomidory 2%, cebula 1%, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, por 1%, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony.
PLACKI ZIEMNIACZANE Z CUKREM 250 G ziemniaki 80%, mąka [pszenna] 40%, olej rzepakowy 7%, jajko kurze3%, cukier 2%
   
PORCJA JABŁKA  
   
HERBATA MIĘTOWA 150 ml woda 98 %, mięta 2%
Data dodania: 2018-03-22 10:17:56
Data edycji: 2025-10-27 07:54:17
Ilość wyświetleń: 20176

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej