DATA | DZIEŃ TYGODNIA | POTRAWA | SKŁADNIKI |
16.06 | PONIEDZIAŁEK | ZUPA FASOLOWA NA WĘDZONCE 250 G | woda 42 %, ziemniaki 30 %, fasola 10 %,żeberka 5%, Marchew 6% ,Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
RACUCHY Z CUKREM PUDREM 250 g | mąka [pszenna] 41%,mleko 40%, olej 9%, jajko kurze 4%,drożdze 2%, cukier 2%, cukier puder 2%, | ||
PORCJA TRUSKAWEK | |||
HERBATA MIĘTOWA 150 ml | woda 98 %, mięta 2% | ||
17.06 | WTOREK | ZUPA ZIEMNIACZANA NA MIĘSIE 250 G | woda 42 %, ziemniaki 40 %, żeberka wędzone 5%, marchew 6%, por 1%, cebula 1 %, seler korzeniowy 1%, seler naciowy 1%, pietruszka korzeń 2%, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
MAKARON Z MIĘSEM I SOSEM POMIDOROWYM 250 G | makaron spagetti 42% [Makaron gniazda 5 % [mąka makaronowa z pszenicy durum, pasteryzowana masa jajowa 9,1% (odpowiada proporcji 2 jaj na 1 kg mąki), łopatka wieprzowa 40%, pomidor 10%, koncentrat pomidorowy 4%, cebula 4%, przyprawy | ||
PORCJA SZPINAKU ŚWIEŻEGO | |||
KOMPOT OWOCOWY 150 ml | woda 80%, owoce mrożone 10% [śliwki bez pestek, wiśnie bez pestek, truskawki, czerwone porzeczki] | ||
18.06 | ŚRODA | ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM NA MIĘSIE 250 G | woda 68%, koncentrat pomidorowy 9%, mięso z kurczaka bez skóry 6%, Marchew 6%,Ryż biały 2%, Por 2%, Seler korzeniowy 2%, pietruszka korzeń 2%, śmietana (z mleka)12% tłuszczu 2%, koper ogrodowy, pietruszka liście, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny mielony. |
PSTRĄG PIECZONY 100G | pstrąg 98%, przyprawy 2% | ||
ZIEMNIAKI Z ZIELONĄ PIETRUSZKĄ 150 G | ziemniaki 99%, zielona pietruszka 1% | ||
SURÓWKA Z KAPUSTY KISZONEJ 80 G | Kapusta kiszona 62%, marchew 30%, cebula 6%, olej rzepakowy 2%, przyprawy | ||
WODA Z CYTRYNĄ I MIODEM 150 ml | woda 97 %, cytryna 2%, miód 1% |
" Uczymy się dla życia,
nie dla szkoły"
81-257 Gdynia
Ściegiennego 8