Opcje widoku
Powiększ tekst
Powiększ tekst
Pomniejsz tekst
Pomniejsz tekst
Kontrast
Kontrast
Podkreślenie linków
Podkreślenie linków
Deklaracja dostępności
Deklaracja dostępności
Reset
Reset

Oznaczenie alergenów

Alergeny występujące w posiłkach podawane przy jadłospisie

  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki

 

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka , jaj, soi, orzechów, selera, gorczycy.

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady nr 1169/2011

Data dodania: 2018-03-22 10:18:12
Data edycji: 2022-08-26 10:35:58
Ilość wyświetleń: 1865

Nasi Partnerzy

Motto
naszej
szkoły

" Uczymy się dla życia,

nie dla szkoły"

Seneka Młodszy
Bądź z nami
aktualności i informacje
Biuletynu Informacji Publicznej
Logo Facebook
Facebook
Biuletynu Informacji Publicznej